Inspirasjon

De så ham - Mennesker rundt Jesus av Tor Bertel Løvgren

Price:   kr. 179,-  kr. 119,-

Antall:         
Detaljer:

De så ham - Mennesker rundt Jesus av Tor Bertel Løvgren 

Boken tar leseren med på en meditativ reise, sett gjennom øynene til dem som møtte Jesus på nært hold. Dette er en annerledes og fascinerende bok som engasjerer fra første til siste side. Det er som forfatteren sitter i veikanten og observerer hva som skjer når Jesus kommer, følger samtalen og spørsmålene, og gir oss sine refleksjoner. Gjennom de vel 30 beretningene boken inneholder, blir vi kjent med menneskene rundt Jesus på den ny og nær måte.
Egner seg også som andaktsbok og opplesningsbok. Til hver av beretningene følger forfatterens egne og talende illustrasjoner.

ISBN 978-82-998111-2-5
Paperback 100 sider illustert i farger av forfatteren
Utgitt 2015 på Serubabel forlag 2014
Distribueres av Proklameda forlag 2015

Hør utdrag fra boken opplest av Kari-Margrete Løvgren - her

Bokomtale:

Bokens innfallsvinkel pirret min nysjerrighet. Jeg liker slike innfallsvinkler og bruker dem gjerne selv, men i en noe annerledes form. Jeg hadde ikke lest om så mange møter med evangelienes mennesker før tårene trillet. Tor Bertel, du gledet meg stort med en fantastisk bok!

Mange vil nok ha stor glede av boken din." Sigve Bø.

Tor Bertel Løvgren: De så Ham - Mennesker rundt Jesus

Dette er en annerledes Jesusfortelling. På en overbevisende måte får vi et møte med Jesus, sett gjennom øynene på de som møtte ham da han gikk her nede.

Den første vi møter er Maria, Jesu mor. Hvordan opplevde hun engelens budskap? Hva gjorde det med henne? Gjennom en mors øyne følger vi Jesus, helt fram til han ble spikret til korset og sto opp igjen.

 På samme måte blir alle de andre presentert for oss, både de som sto ham nærmest og de som fulgte ham på avstand. Med stor psykologisk og åndelig innsikt formidler Løvgren til oss hva som må ha rørt seg i den enkeltes sinn og tanker i deres møte med Jesus. 

For disiplene var han Mesteren, Menneskesønnen og Guds Sønn. En som gjorde dem til nye mennesker med nye tanker og et nytt oppdrag. Noen så på ham som sin nære venn, for andre var han en forfører og løgner. Til atter andre brakte han helbredelse og utfrielse, begynnelsen på et helt nytt liv. Alle ble de tvunget til å ta stilling til ham og hans budskap. Alle disse menneskene får vi oppleve "fra innsiden", - sammen med forfatterens egne, talende illustrasjoner til hver av de vel tretti beretningene boken inneholder.

 Dette er en annerledes og fascinerende bok som engasjerer fra første til siste blad. Den lodder dypt og er et resultat av forfatterens evne til å leve seg inn i hva som rører seg i hjertene og tankene til de som opplevde ham. Den har blitt til gjennom en dyp og ærlig prosess hos forfatteren selv, og han makter å gi leseren et gripende, overbevisende og engasjerende bilde av Mannen fra Nasaret, sett gjennom øynene på dem som opplevde ham på nært hold - menneskene rundt Jesus.

Jan-Kristian Viumdal

Les utdrag fra boken her:

 

 

Nåværende omtaler: 1